miercuri, 17 august 2016

Erezia "Evangheliei Sociale" (Social Gospel)


"In urma rugamintilor unora de a face un rezumat al ereziei "Evangheliei Sociale" (Social Gospel) regasita in articolele din ultimii ani ai site-ului Orthodox Australia (orthodoxaustralia.org), incerc in randurile urmatoare sa redau succint citeva idei care sa puna in context si sa explice aceasta noua si ultima erezie.


Aceasta erezie a fost bine sintetizata in scrierile parintilor Seraphim Rose si Herman Podmoshenski de la Manastirea Platina, urmasi spirituali ai parintilor de la Manastirea Optina a carei linie au continuat-o. Dupa cum unii stiu, dar poate majoritatea nu au aflat, multe din lucrarile acestor doi sfintiti parinti au fost cenzurate, carti editate in editii ulterioare, paragrafe scoase etc, ca sa nu mai amintim lupta acerba de discreditare a lor si modul suspicios al mortii la doar 47 de ani a parintelui Seraphim in urma unei afectiuni rapide si acute la stomac, care are mai mult trasaturile unei otraviri, cat si a inscenarilor calomnioase de pedofilie si alte acuzatii la adresa parintelui Herman (Gherman) care nu au fost dovedite in instanta niciodata. De altfel acesti parinti au suferit asa cum au suferit toti ceilalti predecesori si duhovnici ai lor, incluzand aici si pe Sfantul Ioan Maximovici.


Una dintre lucrarile cele mai importante, dar cu care s-a dus si cea mai inversunata lupta (mai ales din interiorul Bisericii) de a nu vedea niciodata lumina zilei, a fost cursul "Orthodox Survival Course" (sau cursul de supravietuire ortodoxa) pe care acesti doi parinti l-au tinut timp de citiva ani (in anii 70) la manastire la Platina. Pe timpul verii, multi pelerini din toata lumea veneau din toate colturile lumii sa auda si sa vada ceea despre care se dusese repede vestea. Acest curs a fost publicat in ani mai recenti pe siteul mai sus amintit in categoria "Ennobling Literature". Cu aceasta ocazie lansez si invitatia celor care doresc a ajuta cu traducerea lui in Romaneste sa o faca spre folosul drept credinciosilor nostrii romani.


Pe baza acestei comori ascunse si a multor dintre scrisorile cenzurate si nepublicate decat recent a celor doi parinti, misiunea ortodoxa Orthodox Australia a incercat sa puna cap la cap aceasta mostenire spirituala cu evenimentele recente din lume si sa puna in lumina o viziune de ansamblu si sa dea un sens acestora.
Sunt multe elemente pe care ar trebui sa le includ, pe masura ce imi vin in minte si in urma revizitarii unora din articole, voi actualiza aceasta postare.


Am sa incerc sa prezint succint principalele idei.


Erezia "Social Gospel" (sau Evanghelie Sociala) pleaca de la premiza ca menirea Bisericii este nu aceea de a popovadui cuvantul lui Dumnezeu ci de a deveni un participant activ la scopul eradicarii din societate a tuturor problemelor, nedreptatilor, bolilor, suferintelor etc, devenind astfel o biserica umanista, o intruchipare a idealurilor umaniste.


Este binecunoscut in doctrina Ortodoxa ca nedreptatea, faradelegea, saracia, lipsurile, bolile etc sunt cauza naturii decazute a omului si a pacatului. Dumnezeu ingaduie fiecaruia dintre noi, mai mult sau mai putin, dupa dreapta Sa socoteala, ca fiecare sa avem o cruce de dus in viatza, iar aceasta Cruce este cupa suferintelor pe care trebuie sa le induram sprea a ne mantui. Asadar aceste suferinte sunt parte din planul lui Dumnezeu de mantuire a fiecarui om in parte, si spun in parte pentru ca e foarte important, deoarece se incearca a se impinge in fata un fel de mantuire "colectiva".


Ce incearca aceasta erezie sa aduca nou este sa isi propuna ca sa lupte pentru eradicarea tuturor acestor suferinte din societate si din viata fiecaruia, adica sa inlature insasi parghia mantuirii lasata noua de Hristos, pentru ca in final sa se ajunga la societatea perfecta aici pe pamant, fara nedreptate, fara faradelege, fara saracie, fara boli, fara suferinta, adica fara de Cruce! Aceste deziderate nu sunt vorbe in vant ci pucte cheie incluse in documentul 3 al sinodului din Creta, in special in sectiunea "F: Misiunea Bisericii Ortodoxe ca mărturie de dragoste în slujire" (http://basilica.ro/sfantul-si-marele-sinod-misiunea-biseri…/).


Este imposibil sa nu observam limbajul caracteristic comunist foarte asemanator cu cel cu care am fost obisnuiti si pe vremea regimului de trista amintire, insa de data aceasta aceste deziderate utopice apar in documentul oficial al Bisericii si devin parte din doctrina sa, o doctrina ce nu a existat pina astazi in Biserica, o doctrina noua si care va trebui propovaduita! 

Oridinele de propovaduire vor veni de sus. Ce este interesant este ca aceleasi puncte si obiective se regasesc in mare parte pe agenda Natiunilor Unite, sub numele de Agenda 2030 (sau agenda 21 cum este ea cunoscuta cu un nume mai vechi). Daca vechii comunisti ne vorbeau de "exploatarea omului de catre om" ca deziderat principal pentru motivul de a aduce o noua forma de dreptate sociala, acu au schimbat putin cuvintele, au adaugat si citeva cuvinte duhovnicesti si cu referire la credinta, si ne-au prezentat o forma imbunatatita a aceluiasi manifest.


Intr-una dintre scrisori (nr 78 pe site) parintele Seraphim scria profetic aceasta:
http://orthodoxaustralia.org/…/letters-of-fr-seraphim-rose…/"But with the Soviets, the aim is much deeper: ultimately, to destroy the Church entirely, using the Church’s hierarchs themselves (when possible) as the agents of this scheme; and, on the way to this end, getting the Church to defend Communism abroad and to preach a “Communist Christianity” that prepares the way ideologically for the coming triumph of world Communism, not only as a universal political regime, but as an ideological and pseudo-religious tyranny as well. In order to appreciate this one has to realize what Communism is: not merely a power-mad political regime, but an ideological-religious system whose aim is to overthrow and supplant all other systems, most of all Christianity."


Este foarte greu sa nu observam ca de fapt acest document (Misiunea Bisericii în Lumea Contemporană) este chiar materializarea acestei profetii. Biserica cea Orthodoxa a lui Hristos ne invata ca lucrarea mantuitoare a omului este una tainica, individuala, ce actioneaza asupra fiecarui suflet in parte prin participarea la sfintele taine. Noua doctrina insa invata ca lucrarea mantuitoare trebuie de acum sa contina, pe langa tainele bisericesti (care se fac individual), si un element "social" nou, la care neparticipand inseamna excluderea din Biserica prin nerespectarea hotararilor sinodale. Asistam deci la aparitia unui nou concept, acela de "mantuire colectiva" (sau collective salvation).


Dupa cum este aratat si in Orthodox Survival Course, vechii comunisti vazand ca experienta de ateizare marxista a esuat, vor incerca sa o faca din nou intr-un context spiritualizat, in care Biserica marturisitoare a lui Hristos sa devina parte implicata, aservita acestui nou sistem. Insa ca aceasta lucrare satanica sa reuseasca, trebuie adus in prim plan si un duh, un spirit catalizator, care sa imbolde lumea la a participa in aceasta miscare. Acesta e spiritul carismatic, descris perfect in lucrarile parintelui Serphim Rose, care este de fapt acelasi spirit care a luat cu asalt crestinatatea Vestica inca de la momentul schismei de Ortodoxie, si care a ajuns sa prolifereze cel mai evident la protestantii de azi. Primele elemente ale acestui spirit carismatic poate fi observat la Francis de Assisi, la care regasim si prima forma a ereziei "Social Gospel".

 In scrierile catolice gasim multe referinte la motivul pentru care el a inceput sa predice prima forma a acestei erezii numita "The Joy of Poverty". Adica un fel de promovare sociala a ideii de saracie ca un fenomen social ca mod de mantuire sociala, facuta nu in spiritul Sfintilor Parinti care faceau acest lucru in mod tainic si individual prin renuntarea la lumea aceasta desarta si unirea cu Dumnezeu, ci cu scopul de a arata "that there must be no man anywhere poorer than he" (Francis de Assisi), daca ar fi sa citam direct de la sursa. Scopul e evident de a crea un efect social in masa si nu o mantuire individuala:
http://www.christianitytoday.com/…/st-francis-of-assisi-on-…


Deci se poate vedea deja acest spirit carismatic care il imbolda pe om sa faca tot felul de "acte de smerenie" nu pentru slava lui Dumnezeu, ci spre slava proprie, ca omul sa fie slavit si luat ca exemplu de societate. Acest spirit carismatic este peste tot in Occident si a patruns deja si in tarile Orthodoxe. Spre exemplu astazi auzi peste tot de oameni care inconjura bisericile pe coate si in genunchi in vazul tuturor si cum astfel de practici se raspandesc tot mai mult. Din nou Francis de Assisi poate fi considerat fondatorul acestor practici prin celebra sa "dovada de smerenie" in care il punea pe ucenicul sau sa-l lege de gat cu o funie si sa-l taraie prin piete biciuindu-l aratand lumii cat de pacatos este. Acestea nu sunt decit elemente ale aceste erezii "Social Gospel" de care vorbeam mai devreme. Observam deci ca lucrarea mantuitoare se muta din planul tainic, individual, in cel colectiv, social!


De atunci insa crestinatatea vestica "a evoluat" cu mult inspre rau, si ajutata de stiinta, aceasta pervertire a ajuns sa devina unealta Antihristului care se pregateste sa apara. Acest Antihrist va veni ca "tatal tuturor carismaticilor", pentru ca va forta toata luma sa faca toata fapta cea buna la vedere, iar aceasta erezie "Social Gospel" este ultima etapa pregatitoare, si este si scopul ereziei ecumeniste de pina acum, pentru ca scopul a fost sa ralieze toata lumea crestina in jurul acestei noi erezii mai mare si mai puternica, erezia "Social Gospel".

Elementele definitorii si termenii vehiculati ale aceste erezii de azi sunt "social justice" (dreptate sociala), "financial or economic justice" (dreptatea financiara si economica - adica tot comunismul definit cu alte cuvinte, lupta de clasa si inlaturarea exploatarii saracilor de catre bogati), "climate justice", "religious justice" etc etc


Cand ne uitam imprejur, fiecare din aceste elemente au dus la crearea unei miscari de mobilizare generale in numele dreptatii. Cred ca deja devine evident faptul ca de fapt toate problemele omenirii de azi sunt create artificial de un grup de "elite" pusa sa distruga omenirea si sa aduca o noua ordine mondiala. Ei sunt cei care creaza si finanteaza toate revoltele si probleme sociale (inclusiv ISIS), ei au creat acest sistem financiar atit de corupt si care va colapsa (iar miscarea de mobilizare impotriva bankerilor nu a lipsit sa apara: Occupy Wall Street), ei modifica si vremea ca sa ne impinga pe noi sa acceptam acest nou sistem de valori comuniste definit de Agenda 21, ei imping pe plan politic casatoriile homosexuale, legalizarea avortului etc etc. Acestea au toate rolul de a mobiliza toate religiile, toate clasele sociale in aceasta miscare de "social justice", de unire a tuturor in ciuda diferentelor doctrinare, intr-un front comun de lupta impotriva inegalitatii si coruptiei, pentru ca nu este nici o religie care sa nu denunte asemenea practici, toate sunt impotriva lor.


Va amintiti probabil in scriptura, in Apocalipsa, cum ca "antihristul va face semne mari pe pamant", chiar "si foc sa coboare din cer" in incercarea sa turbata de a subjuga omenirea bestiei apocalipsei (comunismului). Uitati-va si voi ce nenorociri se vad doar daca ne uitam la schimbarile climatice. Acu vre-o 2-3 luni au fost stiri in presa cum ca a fost o furtuna cu fulgere fara nori prin Franta si prin Germania, fulgere din senin coborand ca focul din cer ... Toata aceasta propaganda a schimbarii climatice este tot datorita puterii satanei, care prin stiinta in ziua de azi poate modifica vremea, poate aduce secete, poate aduce chiar si ploi distrugatoare. Toate acestea sunt facute ca sa ne sperie si sa ne forteze sa ne inchinam bestiei.


Nu cred ca este cazul sa mai amintesc (ca parte a programului "religious justice" amintit mai sus) cum suntem toti impinsi spre o religie politic corecta si fara discriminare, inclusiv fata de musulmani.


Deci vedeti dragii mei cum pe absolut toate planurile incercarile la care e supusa omenirea astazi devin tot mai grele. Va urma si razboiul, dar intai vine colapsul financiar, asa spun profetiile ...


In a insela lumea ei incearca sa creeze si un fals antihrist, astfel ca cel ce vine dupa acest fals antihrist, sa vina ca un "eliberator" de sub tirania acestui fals antihrist, si ca atare lumea sa-l primeasca ca pe mesia! Acest adevarat antihrist, va aduce bunastarea generala, drepatea universala, pedepsirea publica a tuturor elitelor si lucratorilor faradelegii, va fi cel pe care Dostoievski il numea "Marele Inchizitor". Vedem deci cum aceasta noua erezie este menita sa pregateasca tronul adevaratului antihrist.


Falsul antihrist va fi conducatorul a ceea ce astazi presa incearca sa ne prezinte ca fiind "noua ordine mondiala", acel regim de opresare si persecutie a tuturor indiferent de religie, facuta tot spre scopul fortarii unirii lor, sistem care va avea un dictator la putere. Pe acest dictator lumea il va considera ca fiind antihristul, dar nu va fi. Va fi, fie conducatorul noului imperiu islamic ce se va ridica pe fondul caderii vestului, dar poate fi si un nou Hitler ce vine din vest.
Adevaratul antihrist va veni ca urmare a revoltei generale, a ultimei revolutii, celei pentru "dreptate sociala", pentru ca de acu inainte situatia se va inrautatii tot mai mult, vestul va intra in colaps financiar iar necazurile vor deveni de nesuportat. Prin aceste teribile incercari, satana spera sa coalizeze pe toti, de la mic la mare, pentru marea dreptate sociala si instaurarea paradisului pe pamant!

Ar trebui amintit ca in prelegerea istorica a primului papa Catolic din istorie ce s-a adresat Congresul American si adunarii Natiunilor Unite in septembrie 2015, papa Francis a prezentat si promovat exact aceleasi obiective de justitie globala.
Iata dragi frati intru Hristos cum in acest fel au ajuns idealurile comunismului spiritualizat sa fie propovaduit lumii intregi ...


In cursul Orthodox Survival Course, se arata clar ca revolutia Franceza a fost inceputul miscarilor sociale si de rasturnare a randuielilor lasate de Dumnezeu pe pamant, eliminare a tuturor monarhiilor crestine, si a instaurarii unei noi ordini sociale si politice, miscare care se vor termina cu revolutia ce-l va introna pe Antihrist. Aceasta va fi ultima revolutie.
"Libertate, Egalitate, Fraternitate" se striga inca odata, de aceasta data chiar din interiorul Bisericii lui Hristos !"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu